vineri, 15 aprilie 2011

Cercul Militar Tecuci, propus spre demolare


Cercul MilitarInundaţiile din septembrie 2007 din nordul judeţului Galaţi au afectat într-atât clădirea Cercului Militar Tecuci, aflată în patrimoniul istoric, încât experţii au propus demolarea şi refacerea acesteia. Cunoscută şi drept Casa Armatei sau Casa Ofiţerilor, clădirea situată pe Str. Costache Racovita nr. 22 găzduieşte sau mai bine zis obişnuia să găzduiască manifestări şi întâlniri cu militari. Acum, parchetul a făcut „valuri”, iar într-o anexă lipită de clădire au trebuit demolate sobele, care, din cauza crăpăturilor din ziduri şi din podea, s-au înclinat chiar şi la 45 de grade.  Încă de anul trecut, Unitatea Militară din Focşani, proprietarul clădirii, a solicitat Direcţiei pentru Patrimoniu Galaţi declasarea monumentului. Expertiza tehnică a specialistului avizat de Ministerul Culturii, document care însoţeşte solicitarea, propune ca soluţie demolarea şi refacerea clădirii. Valoarea imobilului este dată mai degrabă de vechime decât de istoric sau de stilul arhitectonic.    Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Patrimoniu Galaţi, ne-a explicat că demersul declasării este unul de durată. Astfel, în următoarea etapă, documentaţia primită de la UM Focşani va fi înaintată spre analiză Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice.
Membrii aceştia îşi exprimă punctul de vedere, ţinând sau nu cont de referatul pe care Direcţia urmează să-l întocmească. Decizia finală privind soarta clădirii aparţine însă Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.
Sursa: viata-libera.ro

Un Comentariu to “Cercul Militar Tecuci, propus spre demolare”

BRAD:
Inundatia din 2007 a fost palma data de Dumnezeu unei institutii care si-a pierdut respectul fata de sine, cu atat mai mult fatza de oamenii sai. Este vorba despre Armata.
Cladirea Cercului Militar a fost abandonata inca din anul 2004, an in care garnizoana locala incerca repararea cladirii. Dar mai marii oshtii au decis sa radieze Tecuciul de pe harta garnizoanelor militare. Ce a urmat, se stie. Fie Aviatia, fie generalul Zisu, fie Domenii si Infrastructuri, nu au mai alocat institutiei NICI MACAR UN LEU!
Cercul Militar Tecuci va muri din vina Administratorului. Perioada postdecembrista i-a deschis acestuia orizonturi mai profitabile de investire a banilor…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu