vineri, 15 aprilie 2011

Primăria şi Consiliul Judeţean Cluj, “abonate” la patrimoniul armatei

Primăria şi Consiliul Judeţean Cluj, “abonate” la patrimoniul armatei


 Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a recunoscut că atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au depus solicitări pentru diverse terenuri ale armatei. Acesta a precizat, însă, că nu va înstrăina amplasamente ce ar putea afecta obiectivele militare, securitatea sau activitatea armatei.

O primă cerere depusă la Ministerul Apărării de către CJ a vizat terenul Unităţii Militare Floreşti, în vederea realizării unui spital regional de urgenţă. De asemenea, un alt amplasament, cel de pe Bd. 21 Decembrie, unde îşi avea sediul Centrul Militar Zonal, a fost solicitat de primărie în vederea realizării Centrului Cultural Transilvania.

Tot municipalitatea a semnat un protocol pentru preluarea a 16 hectare din fostul poligon militar de pe Valea Gârbăului, pentru construirea unui ansamblu de locuinţe. însă lista nu se opreşte aici, spune ministrul Apărării. Gabriel Oprea a afirmat că mai sunt solicitări şi pentru alte terenuri, însă acestea trebuie analizate cu multă atenţie, pentru a nu fi afectate interesele armatei.

“Ceea ce ne dorim este să armonizăm interesele comunităţilor locale cu cele ale armatei. Suntem dispuşi deci să colaborăm şi să atribuim din terenurile pe care le avem în administrare. Dar asta nu înseamnă că putem neglija interesele şi securitatea armatei”, a spus Oprea.

Acesta a precizat că există planuri de reorganizare pentru Unitatea Militară Floreşti, dat fiind faptul că acolo s-a aprobat construirea spitalului de urgenţă, fără însă a le detalia. Surse din minister au declarat pentru ZIUA de CLUJ că unitatea din Floreşti va fi mutată într-un alt oraş, undeva în sudul ţării. Oprea nu a confirmat informaţia, însă a reamintit de planul de redimensionare a activităţii armatei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu